Fereastra „ ARC DE CER”- FCS

„Prinţesa” ferestrelor de mansardă, fereastra arcuită este o soluţie unică, inovatoare, de fereastră de mansardă cu articulare mediană.
Curbura ferestrei corespunde curburii acoperişului formând împreună o linie arhitecturală fără pereche. Alcătuirea geamului termoizolant este un ansamblu : 6H-12-6HT – cu ambele foi de sticlă securizate şi Low-E la interior.
Aceste ferestre sunt proiectate individual şi construite doar la comandă specială: curbura lor fiind reglată după curbura acoperişului a cărui rază minimă trebuie să fie: r=250cm.

Ferestre cu şprosuri verticale

Aceste ferestre montate în cartiere vechi, istorice, pot fi în acord cu „epoca” clădirii sau cu „aerul” arhitectural al zonei respective. Caracteristica distinctivă o conferă şprosul pe verticală şi culoarea neagră a ramei de etanşare – RAL 9005.

Ferestrele cu şpros deţin toate calităţile ferestrelor de mansardă. Dimensiunile disponibile sunt cele standard. Ca şi mod de deschidere pot fi fabricate în toate cele trei variante (articulare mediană, dublă articulare sau articu­lare laterală).

Forme non standard

FAKRO poate produce, la comandă specială, ferestre de mansardă si de alte forme solicitate de clienţii noştri. Aceste ferestre păstrează caracteristicile tehnice ale ferestrelor de mansardă dar sunt disponibile numai în versiuni nearticulate. Pentru a comanda astfel de ferestre sunt necesare câteva informaţii: – unghiul de înclinare a acoperişului;- tipul învelitorii ; – o schiţă cu dimensiunile laterale şi unghiurile interioare ferestrei;- modul de combinare al ferestrelor.

Tablă non standard

Profilele metalice exterioare precum şi ramele de etanşare se pot fabrica nu numai din ta­blă de aluminiu ci şi din cupru sau titan-zinc (natural sau prepatinat).